JİNEKOMASTİ AMELİYATI NEDİR?

Jinekomasti, erkek memesinin glandüler bileşeninin büyümesidir ve olumsuz bir şekilde ‘erkek göğüsleri’ olarak da adlandırılır. Eğer siz de bu durumdan şikayetçiyseniz erkek göğüs küçültme ameliyatıyla hayatınızı dönüştürebiliriz.

JİNEKOMASTİ NEDENLERİ NELERDİR?

Jinekomastinin kesin bir nedeni olmasa da bu durumun meme bölgesindeki belirli hücrelerde dolaşan hormonların bir sonucu olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle, durumun belirtileri genellikle ergenlik sonrasında belirgindir, ancak durum doğumda da görülebilir.Vücuttaki erkek ve kadın hormonlarının oranındaki dengesizliğin de bu durumun gelişmesine katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Vakaların çoğunda jinekomastinin nedeni gelişimsel olsa da, bazı durumlarda durum anabolik steroid maddelerin kullanımıyla bağlantılıdır.Çoğu zaman bu durum genetik, kalıtsal ya da organ hastalığının bir sonucu olabilir.

AMELİYATTAN NE KADAR SÜRE SONRA SONUÇLARI GÖRÜRÜM?

Meme küçültme ameliyatınızdan yaklaşık dört ila altı hafta sonra sonuçları görmeye başlayacaksınız ve haftalar geçtikçe sonuçlar görülmeye devam edecek. Bunun nedeni, ameliyat sonrası şişliklerin dört ay veya daha uzun süre devam edebilmesi ve dolayısıyla şişliklerin yavaş yavaş inmesidir.

JİNEKOMASTİ AMELİYATINDAN SONRA YARA İZİ KALIR MI?

 

Jinekomasti ameliyatından sonra yara izleriniz olacaktır, ancak cerrahınız bunların minimum düzeyde olmasını sağlamak için uzmanlığını kullanacaktır. Genellikle kesiler meme uçlarınızın çevresinden yapılır. Kesi ve yara izinin boyutu, çıkaracağınız göğüs dokusunun miktarına ve liposuction’ın gerekli olup olmadığına bağlı olacaktır.

JİNEKOMASTİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Jinekomastinin başlıca belirtileri şunlardır:

  • Şişmiş veya belirgin meme bezi dokusu
  • Meme bölgesinde hassasiyet

Ayrıca aşağıdakileri de içeren belirtilerle karşılaşabilirsiniz:

  • Şişme
  • Hassasiyet
  • Ağrı
  • Bir veya her iki memede meme başı akıntısı

JİNEKOMASTİNİN TEDAVİSİ NEDİR?

Jinekomasti uzman bir cerrahi prosedürle tedavi edilir . Erkek memesindeki fazla glandüler ve yağ dokusunun alınması, göğüs bölgesinin daha düz, daha erkeksi bir görünüme sahip olmasını sağlar.Her kolun altında 3-4 mm’lik çok küçük bir kesi yapılır ve bu kesi içerisine bölgedeki yağ birikintilerini uzaklaştıracak bir kanül yerleştirilir. Bölgede dalgalanma veya düzensizlik olmamasını sağlamak için cilt altında pürüzsüz, ince bir yağ tabakası bırakılır.Daha sonra areolanın tabanında küçük, hilal şeklinde bir kesi yapılır ve bu kesiden fazla glandüler doku çıkarılır. Her iki kesi de drenaja açık bırakılır ve ameliyattan sonraki birkaç gün içinde iyileşmesi gerekir.

ERKEK MEME KÜÇÜLTME AMELİYATINA UYGUN MUYUM?

Jinekomasti ameliyatına uygunluğunuz  yapacağınız görüşme sırasında belirlenecektir .Jinekomasti ameliyatına uygun olup olmadığınızın belirlenmesinde cildinizin kalitesi birincil faktördür. İşlemden en iyi sonucu alabilmeniz için ideal vücut ağırlığınızın %10’u dahilinde olmanız ve cilt elastikiyetinin iyi olması gerekir. Çoğu durumda, liposuction ve bezlerin alınmasından sonra cilt küçülebilir ve yeni vücut hatlarına uyum sağlayabilir.Bazen cilt elastikiyeti azalmış hastalar, etkilenen bölgede gevşek, sarkık bir cilt bulabilirler. Bu durumlarda, tek başına liposuction istenen sonucu vermeyecektir ve genellikle liposuction ile birlikte bir tür cilt küçültme işlemi gerektirebilir.

ERKEKTE MEME KÜÇÜLTME AMELİYATINDA İYİLEŞME SÜRESİ NEDİR?

Jinekomasti iyileşme süresi her hastaya ve devam etmeyi düşündüğünüz aktivite türüne göre değişir. Ameliyat sırasında yapılan kesiler çok küçükken, liposuction cilt altında gizlenmiş büyük bir yara oluşturur.İyileşme aşamalı bir süreçtir, bu nedenle ameliyattan sonraki günlerde yeterli dinlenme çok önemlidir. Şişlik ve morlukların azalmasını hızlandırmak için vücudunuzun üst kısmı hafifçe yukarıda olacak şekilde uyumak.Tipik olarak ameliyattan sonraki 5-7 gün içinde işinize dönmeyi ve 2 hafta sonra hafif egzersizlere devam etmeyi bekleyebilirsiniz. Ameliyattan sonra en az 3 hafta boyunca yorucu üst vücut egzersizlerinden kaçınmalısınız. Ameliyattan sonra bölgede bir miktar morarma, şişlik ve başlangıçta hafif şişlik olması çok yaygındır.

Biraz düzensiz görünmesi de oldukça yaygındır. Bu genellikle tamamen normaldir ve önümüzdeki haftalarda düzelecektir.

Aşağıdaki belirtilerle karşılaşırsanız bizimle iletişime geçin:

  • Ağır kanama
  • Ağrı
  • Aşırı şişlik
  • Sıvı cepleri
  • Kalıcı yüksek sıcaklık (12 saat veya daha uzun süre 37,5 derecenin üzerinde)

Bazı sinir tahrişlerinden dolayı bazı bölgelerde uyuşma veya karıncalanma hissedebilirsiniz. Bu genellikle ameliyatın ilk 6 ayı içinde çözülür. Ameliyattan yaklaşık 7 ila 14 gün sonra, sonucunuzu gözden geçirmek kontrol muayeneniz gitmeniz önerilmektedir.

Nihai sonucu ameliyattan sonraki 6 – 9 ay içinde görmeyi bekleyebilirsiniz. Tedavi edildikten sonra bezler çıkarıldığı için jinekomasti geri dönmez .

ERKEKLERDE MEME KÜÇÜLTME AMELİYATININ RİSKLERİ NELERDİR?

Tüm estetik ameliyatlar bir miktar belirsizlik ve risk taşır.  Uygulama tecrübeli bir plastik cerrah tarafından yapıldığında komplikasyonlar nadirdir ve genellikle küçüktür. Ancak bireylerin anatomileri, fiziksel tepkileri ve iyileştirme yetenekleri açısından büyük farklılıklar vardır ve sonuç hiçbir zaman tamamen tahmin edilemez.Komplikasyonlar nadirdir ancak şunları içerebilir:

  • Cerrahi kesi yerinde yara izi
  • Tedavi edilen bölgenin kontur düzensizlikleri veya çukurlaşmaları
  • Taraflar arasında eşitsizlik veya asimetri
  • Uzun süreli uyuşukluk ve şişlik
  • Hematom veya seroma oluşumu (deri altında kan veya sıvı toplanması)
  • Enfeksiyon